hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Budapestre látogat az MRI-vizsgálatok atyja

Sir George Radda, Anglia és a rohamosan fejlődő Szingapúr vezető tudománypolitikusa veheti át idén a Semmelweis Egyetem legrangosabb tudományos díját, a Semmelweis Award-ot.


Sir George Radda, Anglia és a rohamosan fejlődő Szingapúr vezető tudománypolitikusa az orvos-technológia iparággá fejlesztésében látja Magyarország kiugrási lehetőségét. Erről, a világ élvonalába tartozó magyar tudományterületekről, és a tudomány XXI. századi lehetőségeiről is beszél a Semmelweis Egyetemen.

 

Sir George Radda a világ egyik legismertebb tudománypolitikusa. A magyar származású kémikus munkájának köszönhetjük, hogy ma már rutineljárásnak számít az MRI-vizsgálat a klinikumi gyakorlatban. Eredményeiért 2000-ben lovagi címet kapott az angol királynőtől. Az Oxfordi Egyetem professzora most azért látogat Magyarországra, hogy átvegye a Semmelweis Egyetem legrangosabb tudományos díját, a Semmelweis Award-ot.

A díjat második alkalommal adják át. A díjat 2009-ben alapította az egyetem szenátusa. Az elismerést olyan nemzetközileg elismert eredményeket felmutató, az orvosbiológiai kutatások terén aktív külföldi tudós kaphatja, akinek teljesítménye méltó az egyetem névadójának szellemiségéhez. Feltétel továbbá, hogy a kitüntetett személy kutatásai az emberiség javát szolgálják, valamint új utat mutassanak az élő természet megismeréséhez.

A 10.000 eurós pénzjutalommal járó díjat első alkalommal Jeremy K. Nicholson, a londoni Imperial College professzora vehette át.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés