hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Az emberek többsége hazudik néha az orvosának

Egy kutatásból kiderült, hogy az emberek többsége bizony hazudik néhanapján az orvosának, az alanyok 77 százaléka ismerte ezt be, írja a Femina.

Vannak, akik úgy érzik, hogy az orvos elítéli őket a szokásaik, egészségi állapotuk miatt, vagy mert a kelleténél később keresték fel őt. Mindebből pedig az következhet, hogy megpróbálják magukat kicsit jobb színben feltüntetni az orvos előtt, és ehhez még olykor füllentenek is, írja a Femina

Egy friss, több mint ezer páciens részvételével készült kutatásból, amit a Healthline ismertetett, kiderült, hogy az emberek többsége bizony hazudik néhanapján az orvosának, az alanyok 77 százaléka ismerte ezt be. A Z-generációban az átlagnál magasabb, 96 százalék volt a füllentők aránya. Őket követték a milleniálok, majd az X-generáció, végül a baby boomerek. 

A vizsgálat szerint a betegek leginkább az életmódjukról, azon belül is az alkoholfogyasztási, illetve az evési szokásaikról, a fizikai aktivitásukról és a szexuális életükről, valamint a tüneteikről hazudnak. Mindez viszont generációs sajátosságokat is mutat: a Z generáció főleg a szexuális élettel, a milleniálok a testmozgással, az X generáció az alkoholfogyasztással, a baby boomer az étkezési szokásokkal kapcsolatban nem mond igazat.

(forrás: Femina)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés