hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.
hirdetés

Adnak egy kis fényt

Szövetségre lép a Csodalámpa Alapítványés a Szemem Fénye Alapítvány a pécsi gyermekhospice-ban, a Dóri Házban lakó gyermekek kívánságainak teljesítésére.

Az elmúlt 10 évben országszerte több mint kétezer súlyosan beteg 3-18 év közötti gyermek kívánsága teljesülhetett a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével. Például e héten a jóvoltukból találkozhatott Budapesten Huszti Szabolccsal, a Bundesligában szereplő Hannover labdarúgójával Haszjanov Rinát 12 éves pécsi kisfiú is, akinél korábban csontrákot diagnosztizáltak.

A Budapesten hét kórházban, valamit Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben működő nonprofit szervezet daganatos, leukémiás, izomsorvadásos, transzplantált és egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kéréseit teljesíti. Az évente teljesített 270 kívánság egy része tárgy, mások szeretnének számukra elérhetetlen helyre utazni, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek: kommandós gyakorlaton részt venni, tankban, szirénázó rendőrautóban utazni. Nemrégiben egy nagylány a pápánál járt, egy fiú pedig Farkas Bertalannal találkozott. A gyerekek erőt meríthetnek ezekből az élményekből, amelyek segítik őket legyőzni a betegségüket. A megvalósult álmokról a beszámolók a csodalampa.hu oldalon olvashatók.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés