2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Sürgősségi táskával gazdagodott a pécsi gyermekklinika

Egy komplex eszközzel, sürgősségi táskával gyarapodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja, a Kozármislenyi Rotary Clubnak köszönhetően. A sürgősségi táskát elsősorban a kritikus állapotú kis betegeknél alkalmazzák, például légút- vagy vénabiztosítással járó beavatkozásoknál.

Ebben a táskában jól rendszerezve, különböző kisebb rekeszek tartalmazzák a modern légút- vagy vénabiztosításhoz szükséges eszközöket, ambu-ballont az életkornak megfelelően csoportosítva. Elsősorban a kritikus állapotú betegeknél kerülhet sor a használatára, ahol fontos az eszközök gyors elérhetősége és átláthatósága. Amennyiben bármelyik osztályon fekvő gyermeknél állapotrosszabbodás lépne fel, ezzel a táskával gyorsan a helyszínre tudnak sietni a szakemberek, amely gyorsítja az ellátást. A rendkívül hasznos eszköz valamivel több mint egymillió forintba került, mely összeget a Kozármislenyi Rotary Club bocsátotta rendelkezésre.

A Kozármislenyi Rotary Club 2009-ben alakult. Elsődleges célja a Rotary nemzetközi elveinek megvalósítása, kiemelten a jótékony tevékenységek. A gyermek-egészségügy támogatása a Club elsődleges célja, rendezvényeik bevételét csaknem teljes egészében erre fordítják. A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika több alkalommal részesült már támogatásban az elmúlt évek során: légzésfigyelő monitorok, a gyermek dialízis állomás technológiai fejlesztése, diabéteszes gyermekek vércukor monitorjai kerültek a pécsi gyermekklinikára a Kozármislenyi Rotary Club felajánlásainak köszönhetően. Több más helyen sószobát alakított ki az egyesület, illetve hátrányos, súlyosan beteg gyermekek megsegítése is megvalósulhatott a Club segítsége nyomán.

A Kozármislenyi Rotary Club soron következő rendezvényére szeptember 22-23-án kerül sor Rotary Tourist Trophy néven. Ennek lényege egy Baranya vármegyén átívelő, családi autós ügyességi verseny, melynek teljes bevételét szintén a pécsi gyermekklinika számára ajánlja majd fel az egyesület.

 

Fotó: PTE
Fotó: PTE

(forrás: Pécsi Tudományegyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés