2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Motorosok fogtak össze a beteg gyermekekért

Súlyzókat, labdákat, gumiszalagokat, tornaszőnyegeket és futópadot is vásárolt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt gyerekek komplex terápiájához a biharnagybajomi Függetlenek Motoros Egyesület. A speciális tornához használható eszközöket a motorosok szombaton adtak át a klinikán.

Júliusban szervezett jótékonysági rendezvényt Biharnagybajomban a Függetlenek Motoros Egyesület. A programon résztvevők több mint hatszázezer forintot gyűjtöttek össze, amelyet a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak ajánlottak fel. A pénzből a Gyermekgyógyászati Klinikán, elsősorban diabéteszes és egyéb endokrinológiai kórképek miatt gondozott gyerekek komplex terápiájához szükséges eszközöket vásároltak.

– Az én kislányom is diabéteszes, ezért nagyon sokat járunk a klinikára. Hálásak vagyunk az itt dolgozók odaadó munkájáért, amit ezzel az adománnyal is szeretnénk megköszönni. Az adománygyűjtés ötletével megkerestem Felszeghy Enikő doktornőt, aki elmondta, hogy mire lenne szükségük.  A júliusi jótékonysági rendezvényen összegyűlt pénzből pedig meg is vásároltuk a kért eszközöket - mondta Gál Krisztián, a Függetlenek Motoros Egyesület Biharnagybajom elnöke.

A Gyermekgyógyászati Klinikán évente mintegy 250 diabéteszes gyereket gondoznak. Terápiájukban a mozgásfejlesztésnek is fontos szerepe van.

A klinikán a gyerekek komplex ellátásban részesülnek. Az orvosi kezelés mellett megtanítjuk nekik, hogyan figyeljenek az étrendjükre, a mindennapi testmozgásra, emellett pedig pszichológusaink lelki segítséget is nyújtanak számukra. A komplex terápia meghatározó része a speciális torna, amelyhez rendkívül fontosak a most kapott eszközök – ismertette Felszeghy Enikő egyetemi adjunktus, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Diabetológiai/endokrinológiai Osztályának vezetője.

Az eszközöket nem csak a diabéteszes, hanem a különböző mozgásszervi problémákkal, baleset vagy szülési sérüléssel összefüggő rehabilitációban részesülő, illetve endokrin kórképek, például túlsúly miatt gondozott gyerekek terápiájában is alkalmazzák.

Az eszközöket szombaton adta át Gál Krisztián, az egyesület elnöke Felszeghy Enikő adjunktusnak és Nagy Klaudia gyógytornásznak a Gyermekgyógyászati Klinika nemrégiben felújított 4-es pavilonjában (Fotó: unideb.hu)
Az eszközöket szombaton adta át Gál Krisztián, az egyesület elnöke Felszeghy Enikő adjunktusnak és Nagy Klaudia gyógytornásznak a Gyermekgyógyászati Klinika nemrégiben felújított 4-es pavilonjában (Fotó: unideb.hu)

Kérésünkre egy futópadot, sok tornabotot, súlyzót, gumiszalagot, zsámolyt, tornaszőnyegeket is kaptunk. Tartáskorrekciós gyakorlatok végzésére nagyon jó a tornabot, erőnléti edzésekhez használjuk a súlyzót, a színes gumiszalagokkal kicsiknek és nagyobbaknak is tudunk segíteni az egyes izomcsoportok erősítésében. Minél korábban kezdjük el a gyógytornát, annál jelentősebb eredményt érhetünk el a gyermekek mozgásfejlődésében – ismertette Nagy Klaudia gyógytornász.

A több mint hatszázezer forintból a tornaeszközök mellett egy mosó-szárítógépet, televíziót és egy babamérleget is vásároltak a biharnagybajomi motorosok.

Az eszközöket szombaton adta át Gál Krisztián, az egyesület elnöke Felszeghy Enikő adjunktusnak és Nagy Klaudia gyógytornásznak a Gyermekgyógyászati Klinika nemrégiben felújított 4-es pavilonjában.

(forrás: Debreceni Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés