hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Leminősítették Magyarországot

Világméretű recessziótól tartanak

Állami beavatkozást sürgetnek a legbefolyásosabb német bankárok, pénzügyi, gazdasági szakértők, hogy a világgazdasági helyzet ne forduljon még rosszabbra. Magyarország hitelkockázati besorolását eközben leminősítette a világ vezető pénzügyi elemző központja.

A világ egyik vezető pénzintézete, a Deutsche Bank vezetője, Joseph Ackermann szerint olyan mély a válság, hogy ezen már legfeljebb csak az segíthet, ha kormányok, jegybankok és kereskedelmi bankok összefognak, és együttesen döntenek a tennivalókról - mindenekelőtt a bankvilágba vetett bizalom helyreállítása érdekében. Ugyanezen a véleményen van a legtekintélyesebb német pénzügyi, gazdasági elemző, Norbert Walter is. Szerinte a jelenlegi válság legalább a jövő év végéig eltart.

A világ gazdasági, pénzügyi helyzetét illetően azt gondolják a legjobban értesültnek tartott német szakemberek, hogy ami most történik, az a nemzetközi pénzvilág szétzilálódása, és ami ebből elkerülhetetlenül következik, az egy világméretű recesszió, ha úgy tetszik gazdasági világválság.

MR1-Kossuth Rádió

Leminősítették Magyarországot

A világ vezető pénzügyi elemző központja, a Standard & Poor's (S & P) pénteken leminősítette Magyarország hitelkockázati besorolását: valószínűsítő negatívra rontotta a stabil minősítést. Az elemzői vélemény szerint a népszavazás után Magyarországon növekedett a politikai kockázata annak, hogy a kormány nem tudja végigvinni a meghirdetett reformokat.
Az S & P kiemeli, hogy erősödik a költségvetési reformmal szembeni politikai ellenállás.
Franklin Gill, az S & P európai adósminősítésekért felelős igazgatója a bejelentés után Londonban az MTI-nek azt mondta: a magyarok "kezdenek belefáradni" a konszolidációs folyamatba. Kiemelte, hogy nagyszámú szocialista szavazó is támogatta az egészségügyi és képzési díjak eltörlését a népszavazáson. 

A Goldman Sachs a javuló mutatók ellenére is pesszimista

Magyarország javuló makro-mutatói ellenére "magas béta", vagyis nagyobb kockázatú kategóriába sorolták a magyar befektetési konstrukciókat, különösen a többi térségbeli gazdasággal összevetve. A még mindig lappangó befektetői kételyek fő okai közé tartozik, hogy komoly aggályok állnak fenn a politikai stabilitással, különösen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pozíciójával kapcsolatban.

Hírszerző

cimkék

hirdetés

Könyveink