hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Varga Gábor vezeti a TESZK-et a Nyugat-Dunántúlon

Dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Kórház korábbi főigazgató főorvosa lett a nyugat-dunántúli Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központ (TESZK) igazgatója.

Megkezdték működésüket a kórházak tulajdonosi jogait gyakorló, a betegutakat szervező, s a szakmai kérdésekben ellenőrző szereppel felruházott Térségi Egészségügyi Szolgáltató Központok. A nyugat-dunántúli központhoz Győr-Moson-Sopron-, Vas-, Zala- és Veszprém megye tartozik, rajtuk kívül négy Somogy megyei települést is ehhez a régióhoz csatoltak, mondta el a Győr+-nak dr. Varga Gábor.

Az igazgató szerint Bábolna és Bana is kérelmezte, hogy miután lakói eddig is elsősorban a győri kórház szolgáltatásait vették igénybe, sorolják be ebbe a térségbe. A központ irodája a Czuczor Gergely utcában van, kezdetben hat szakreferens segíti az igazgató munkáját.

A Nyugat-Dunántúlon jelenleg a négy megyeszékhelyen található kórházak vannak állami kézben, további 22 egészségügyi intézmény tulajdonosváltási előkészülete zajlik.
Az állami tulajdonba került kórházak igazgatói posztjait pályáztatják, döntés valószínűleg késő tavasszal várható. A kinevezéseket a szakminiszter vagy az államtitkár írja alá.

(forrás: Győr+)
hirdetés

Könyveink