hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Új vezetőjét keresi a legnagyobb meddőségi centrum

Új vezetőjét keresi Kaáli Intézet államosításával kialakított giga meddőségi centrum, a Dunamenti Reprodukciós Központ, írja az Mfor.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) az Egészségügyi Közlöny legfrissebb számában tájékoztatott arról, hogy a Dunamenti REK Reprodukciós Központ ügyvezető pozíciója pályázható, de azóta már az egyik profi álláshirdető portálon is megjelent a hirdetés. Az új ügyvezetőt az egészségügyi szolgálati jogviszony keretében, határozatlan időtartamra, teljes munkaidőre keresik, az állásra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, október 1-jétől pedig már munkába is kell állni.

A korábbi ügyvezető, Horpácsy Balázs 2021 márciusától látta el a feladatát. Hogy a vezetőváltás mögött mi húzódhat, csak találgatni lehet.

Például, hogy az öt meddőségi centrum év eleji egyesítése jóval nagyobb feladatot ró az intézmény első számú emberére. Hiszen a korábbi Kaáli-érdekeltségekhez immár az egykori Forgács Intézet Egészségügyi és Szolgáltató Kft., a Sterilitas Egészségügyi Ellátó Kft., a Várandós Egészségügyi Szolgáltató Kft., a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft. és a tapolcai Pannon Reprodukciós Egészségügyi és Szolgáltató Kft. is tartozik.

Ezért az sem kizárt, hogy a jelenlegi ügyvezető döntése a pozíciótól való megválás.

Horpácsy Balázs szemész szakorvos. Hozzá a szegedi Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának gyermekszemészetén, valamint a saját magánszemészetén jelenleg is lehet időpontot foglalni. A Dunamenti REK-hez úgy került, hogy előbb az OKFŐ jogelődjének, az ÁEEK-nak a Dél-alföldi Térségi Igazgatóságán dolgozott, majd 2019-től az ÁEEK általános főigazgató-helyettese lett, innen vezetett az útja a meddőségi központba, ahonnan a jelek szerint most távozik.

A kiírás értelmében szokatlan módon az új ügyvezető nem hozhat majd önálló döntéseket, mert alá lesz rendelve egy úgynevezett Ügydöntő Felügyelő Bizottságnak. Az Mfor információi szerint szakmai berkekben már el is indultak a találgatásak, hogy az operatív joggal és hatalommal rendelkező grémiumnak kik lesznek a tagjai.

A Dunamenti REK-hez úgy került, hogy előbb az OKFŐ jogelődjének, az ÁEEK-nak a Dél-alföldi Térségi Igazgatóságán dolgozott, majd 2019-től az ÁEEK általános főigazgató-helyettese lett, innen vezetett az útja a meddőségi központba, ahonnan a jelek szerint most távozik.

Úgy tűnik, a személycsere nem csak az ügyvezetői pozíciót érinti. Az Opten adatai szerint az öt cég beolvadása után, május elején a Dunamenti REK Központ felügyelőbizottságában is változások voltak. Az öt tag közül csak Tűzkő Nándor, az Orbán-család házi szülész-nőgyógyásza és Lénárt Endre maradt, de három új tagot is választottak: Bori-Tolnai Krisztinát, Végvári Tamást és Bukovszky Magdolnát.

 

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink