hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Új kezelések orvosilag nem magyarázható meddőség esetén

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott projekt egy új gyógyítási stratégia alapjait fektette le, ahol a meddőség okainak felismerése és gyógyítása személyre szabott, és nagyobb hatékonysággal végezhető el.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott projekt egy új gyógyítási stratégia alapjait fektette le, ahol a meddőség okainak felismerése és gyógyítása személyre szabott, és nagyobb hatékonysággal végezhető el. A stratégia alappillére a rendszerszemléletű orvosi diagnosztika, ahol az emberi szervezetet nem független komponensek összességeként, hanem egy hálózatként kezeljük.

A projekt során kidolgozott módszerekkel lehetőséget teremtenek az orvosilag nem magyarázható meddőségek szupplementációs és nutriterápiával, illetve életmódváltással történő kezelésére. A projekt közvetlen végeredménye egy, a világ tetszőleges egészségügyi rendszerében használható diagnosztikai rendszer, valamint egy standardizált, koherens adatokon alapuló adatbázis.

Az eredmények stimulálhatják a hazai orvosi diagnosztikai műszeripart és az ehhez kapcsolódó szoftverfejlesztési szegmenst is, illetve az adatbiztonság megteremtésével alapjául szolgálhat más ráépülő komplex intelligens egészségügyi diagnosztikai rendszereknek.

* * *

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI)” című pályázati felhívás 2020.12.01. napon hozott döntése értelmében a MAB Pharma Gyógyszergyártó és Kereskedelmi Zrt. 474 277 723 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázat azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00079

Címe: Új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására

A MAB PHARMA Zrt. a 2021-ben elindított egyedülálló kutatási projektjét, melynek célja új multiomikai diagnosztikai platform kiépítése volt, 2024. februárjában sikeresen befejezte. A projekt eredménye lehetőséget ad az ismeretlen eredetű meddőséggel küzdő nők vizsgálatára és terápiás lehetőségeinek feltárására.

(forrás: MAB Pharma Zrt.)
hirdetés

Könyveink