hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Új kistérségi járóbeteg-szakellátó Csurgón

Uniós támogatással, csaknem egymilliárd forintból épült meg a Somogy megyei Csurgón a szombaton átadott, tizenhét települést ellátó kistérségi járóbeteg-szakellátó központ, amelynek révén jelentős mértékben javul a térség lakóinak egészségügyi ellátása.

Az ünnepségen Füstös János (Fidesz-KDNP) polgármester az ezer éves múltra visszatekintő település életében történelmi pillanatnak nevezte az új egészségügyi centrum megnyitását. Mint elmondta, a beruházás előkészítése és kivitelezése négy évig tartott. A korszerű egészségügyi szakellátást, alapellátást és sürgősség ellátást is nyújtó központnak létjogosultsága van a nagykanizsai kórház mellett is – hangsúlyozta.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára arról beszélt, a kormányzati törekvéssel megegyezik, hogy a szakrendelést minél közelebb vigyék az emberekhez, és a kórházi ellátás koncentrálódjon a nagyobb kórházakba. Emlékeztetett arra, hogy több más hátrányos helyzetű kistérség mellett a csurgóiban is átlagon felüli a különböző súlyosabb betegségekben szenvedők aránya, ami szorosan összefügg az egészségügyi ellátással. Ezért is fontos, hogy előrelépés történt ezen a téren. Az államtitkár bejelentette, hogy jövőre a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek számára létesítendő munkalehetőségekből Csurgón is több tucatnyi jön létre.

Horváth Csaba, az egészségügyi centrumot működtető nonprofit társaság ügyvezetője arról számolt be, hogy orvoshiány nélkül kezdi meg működését a központ, ahol a térség lakói számára a korábbi harmincnyolccal szemben heti kétszáz szakorvosi órát biztosítanak a korábbi négy helyett tizenhat szakrendeléssel, korszerű orvosi eszközökkel és műszerekkel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink