hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

ÚJ SZEREPLŐ A HAZAI MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYBEN

Török kézbe kerül a Duna Medical Center

A Liv Hospital Group, Törökország piacvezető magánkórházlánca veszi kézbe a magánellátásban kiemelt szerepet betöltő Duna Medical Center működtetését.

Az intézmény Liv Hospital Duna Medical Center (Liv Hospital DMC) néven – a Liv Hospital Group nyolcadik tagjaként – működik tovább az eddigi eredményeket megőrizve egy új, innovatív korszakot megnyitva a magyar piacon, közölte a cég. Mint írják: a LIV Hospital Group kórházüzemeltetésben, egészségturizmusban szerzett tapasztalata és betegközpontú szolgáltatásai, a világszerte elismert magyar orvosi tudás, valamint az egészségügyi csúcstechnológia ezen találkozása a legmagasabb színvonalat hozza el Magyarországra és ezzel az Európai Unió területére.

A tranzakció eredményeként a Liv Hospital Group birtokolja a menedzsment jogokat, valamint jelentős beruházási programot valósít meg annak érdekében, hogy a Liv Hospital DMC a magyar magánegészségügyi piac meghatározó szereplője legyen. A Liv Hospital Group – mintegy 30 éves kórházvezetési és működtetési tapasztalatával – a török magánegészségügyi piac meghatározó szereplője és 2022-ben egészségturizmus tekintetében piacvezetője is volt. Törökország a Világ egészségturizmusában a TOP5 meghatározó szereplő egyike, ismert és elismert egészségturisztikai desztináció. A Liv Hospital Group – Joint Commission International (JCI) akkreditációval rendelkező – referenciakórházai tudományos eredményeikkel, szakmai elismeréseikkel és díjaikkal, korszerű diagnosztikai-, illetve kezelési technológiáival és szakértő orvosi személyzetével a világ minden tájáról érkező betegek számára nyújtanak kiemelkedő minőségű egészségügyi ellátást. A csoport célja, hogy a Liv Hospital Duna Medical Center egy-két éven belül a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő referenciaintézmény legyen a régióban és egész Európában egyaránt.

A Liv Hospital DMC új, innovatív és egyedülálló koncepcióval lép a magyar magánegészségügyi piacra. Kiváló alapot biztosítanak erre a Duna Medical Center épületének meglévő adottságai, amelyet Magyarországon szinte egyedüliként, kifejezetten kórházi épületnek terveztek és építettek fel a közelmúltban. A közel 20 000 négyzetméter alapterületű, 12 emeletes klinikán a járóbeteg részlegen minden orvosi szakág megtalálható, a fekvőbeteg ellátást 7 jól felszerelt műtő, az intenzív ellátás képessége, valamint egy teljes kapacitás esetén 130 ágyas fekvőbeteg részleg szolgálja ki. A meglévő szolgáltatásokat továbbfejlesztve és újakat bevezetve a létrejövő kórház a legkomplexebb szolgáltatás csomagot nyújtó magánegészségügyi intézménnyé válik a magyar piacon, amely kiemelkedően beteg központú, prevenciós szemléletű és holisztikus megközelítéssel áll majd a páciensek rendelkezésre. Ezen túlmenően határozott cél, hogy a magánegészségügy területén egészen egyedülálló módon az ott dolgozó orvosok és egészségügyi szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosítson az intézmény a szakmai fejlődés szempontjából.

A Liv Hospitalról

A Törökország 13 városában 27 kórházat biztosító MLP Care Health Group nagyon erős regionális szereplő az egészségügy területén. Az MLP Care – amely évek óta megőrizte pozícióját Törökország legelterjedtebb egészségügyi szolgáltató csoportjaként Medical Park és Liv Hospital márkanevű kórházaival – víziója, hogy 1993 óta létrehozott tudományos tevékenységével a világ referenciaszervezetévé váljon. Kórházai nemzetközi egészségügyi szabványokkal, korszerű orvosi technológiával, szakértő és akadémikus orvosi személyzettel, valamint betegközpontú szolgáltatásmegközelítéssel Joint Commission International (JCI) akkreditációval rendelkeznek. A Liv Hospital kórházai évente közel 30 000 egészségturisztikai pácienst fogadnak a világ 85 országából, akiknek számos szakterületen nyújtanak a prevención, a diagnosztikán át személyre szabott, multidiszciplinális megoldásokon alapuló kezeléseket a legújabb technológiák alkalmazásával. A Liv Hospital Group kiemelkedő tudású szakértői csapattal rendelkezik a daganatos megbetegedések kezelése területén, robotsebészeti infrastruktúrájával, speciális tumorsebészeti eljárásaival kiemelkedő eredményeket érnek el a tüdőrák, a nőgyógyászati daganatok, a prosztatarák és bőrrák kezelése esetén. Ezek a tapasztalt orvosi személyzetet és speciális csapatmunkát igénylő műtétek teszik orvosszakmai szempontból is unikális tudású és képességű kórházlánccá nemzetközi szinten is a Liv Hospital Group-ot. A Liv Hospital Group tudományos kutatásokat folytat az Istinye Egyetemmel, ahol csúcstechnológiai kutatásokat folytatnak a mesterséges intelligencia és a daganatkezelés területén. A kórházlánc személyzete, az oktatás és kutatásfejlesztés iránt elkötelezett sikeres orvosok és professzorok az Istinye Egyetem munkatársai közé tartoznak. A GMP szabványok szerint kórházon belül először Törökországban létrehozott Regenerative Medicine Stem Cell Production and Application Centernek köszönhetően a kozmetikai bőrgyógyászattól és esztétikai beavatkozásoktól az ortopédiáig, a makacs sebektől az égési sérülések kezeléséig széles spektrumú kezelési megoldásokat kínál. A Liv Kórház rendelkezik a nemzetközileg elismert "Kiválósági Központ akkreditációjával": a Surgical Review Cooperation (SRC) által végzett audit alapján a robotsebészet, a vastagbélsebészet és az elhízásos megbetegedésekkel kapcsolatos sebészeti ágakban végeznek akkreditált gyógyító tevékenységet.

(forrás: Liv Hospital Group)
hirdetés

Könyveink