hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.

Szegeden fellázadt a műtő személyzete

Elképzelhető, hogy ügyeleti időben péntektől nem tudnak műtéteket végezni Szegeden, a központi műtő személyzete ugyanis nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkára – írja a Délmagyar.

A központi műtő 28 fős személyzete nem hajlandó a törvényesnél több túlmunkát végezni. Jogilag kéthetente egy ügyeletet vállalhatna minden műtődolgozó, a gyakorlatban viszont a létszámhiány miatt havi 5-6 ügyeletet kénytelenek vinni, csakhogy ezért a pluszmunkáért nem kapnak pluszpénzt – vázolja a konfliktust a lap.

Másfél hónapja kilátásba helyezték: ha addig nem születik megoldás, májustól már csak annyit dolgoznak pluszban, amennyire a törvény betűje szerint kötelezhetők. Tegnapig állításuk szerint érdemi egyeztetés nem történt a klinikai központ vezetésével, az utolsó napon azonban kétszer is leültek tárgyalni. Nem sikerült viszont megállapodniuk, így ma már csak egy ember lesz két műtőre délutántól. Holnap pedig 15.30 órától hétfő reggelig senki nem fogja segíteni az operáló orvosokatolvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink