hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Számbavették a kiskórházak parlamenti pártfogóit

Szócska Miklós 16-17 kórházzal könnyítené a hálózatot, de ezt nem lesz egyszerű keresztülvinnie a Fidesz-frakción, ugyanis a legtöbbnek van ott befolyásos pártfogója – írja a Népszabadság.

A lap végigveszi azokat a „kiskórházakat”, amelyeket értesülése szerint az államtitkárság szívesen kivonna, kivont volna az aktív ellátók sorából. Így említi a kalocsai kórházat, amelynek modern kori élete valóságos gazdasági vesszőfutás volt, mégis megmenekülni látszik. Legalábbis ezt jelentette be a minap Szócska Miklós a körzet országgyűlési képviselőjével, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel. Arra is kevesen fogadnának – írja  a lap –, hogy a hódmezővásárhelyi kórház nem fogja megúszni. Lázár János frakcióvezető, a város  polgármestere aligha enged kórházbezárást a saját birodalmában.

A csornai kórház átszervezése Áder Jánoson, a sopronié Molnár Ágnesen, a fejlesztési tárca államtitkárán, a karcagi intézmény funkcióváltása pedig Varga Mihály államtitkáron bukhat el.

A marcali kórház átalakítása is rendre lekerül a napirendről, most is az erős somogyi fideszesek (Mátrai Márta és Heinz Tamás országgyűlési képviselő, Gelencsér Attila megyei elnök) védik az intézményt. Így viszont Nagyatád válhat feleslegessé.

Pápán Kövér László házelnök, a város szülötte akadályozhatja a reformot – folytatja tovább a sort a Népszabadság.

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink