hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Skill-labor a Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetben

A fejlesztéssel, országos intézményi együttműködéssel olyan skill hálózat alapjait sikerült lefektetni, amely hozzájárul a szakemberek gyakorlati oktatásához.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet 2022. szeptember 19-én skill-labor átadást rendezett, melyen bemutatták a képzések lebonyolításához tartozó helyiségeket, eszközöket, amelyek segítségével olyan szimulációs park áll a kórház rendelkezésre, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók továbbá az ápolóképzésben részt vevők gyakorolhatják a betegellátást, valamint valósághű körülmények között oktathatók a diagnosztikus, terápiás, köztük életmentő beavatkozásokat.

A sajtónyilvános átadó ünnepségen Piroska Miklós főigazgató és prof. dr. Boros Mihály, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára köszöntőjét követően szakmai előadások hangzottak el. Dr. Bráth Endre, az Országos Kórházi Főigazgatóság orvosszakmai szakértője, majd dr. Herr György,  a Hetényi Géza Kórház Skill laborjának szakmai felelőse tartott rövid tájékoztatást a programról, lehetőségekről és a már elért képzési eredményekről. Az előadók minden esetben kiemelték, hogy a megvalósult fejlesztéssel, országos intézményi együttműködéssel olyan skill hálózat alapjait sikerült lefektetni, amely hozzájárul az egyészségügyi szakemberek gyakorlati oktatásához.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem – konzorciumi partnerségében – országos skill-laborhálózatot hoztak létre az EFOP-4.2.2-16-2017-00001 Skill laborok fejlesztése projekt keretén belül, 13 557 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatással. A fejlesztés eredményeként egyedülálló skill-laborhálózat épült ki 19 helyszínen a 3 egyetemi skill-központ (Debrecen, Pécs, Szeged) és a szakmai irányításukkal működő 16 oktatókórházi skill-labor bevonásával. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. Célja a betegbiztonság és az egészségügyi szakemberképzés hatékonyságának növelése, továbbá a skillképzés gyakorlatának általánossá tétele a hazai orvos- és egészségügyi szakdolgozó képzésben.

(forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet)
hirdetés

Könyveink