hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Sitthalom és elektromos hulladék a Szent Imre kórház udvarán

Kidobott csapok, vécécsészék, sitt, elektromos és zöldhulladék halmozódott fel az intézmény udvarán, szúrta ki a Szabad Európa.

Hulladék halmozódott fel a Szent Imre kórház udvarának Halmi utca felőli részén az utcáról is jól látszik a halmokban álló szemét. Csövek, gépek, vezetékek, sitt, kidobott csapok és vécécsészék, valamit zöldhulladék hever a földön. A szemetet egy épület oldalához rakták le, amelynek falára Zöldhulladék, illetve Építési hulladék feliratot festettek.

Elképzelhető, hogy az építési hulladék a kórház konyhájából került az udvarra, ott ugyanis a közelmúltig is tartottak a felújítási munkálatok. Ezeket még 2021 novemberében kezdték el, és a kerítésen függő molinó szerint tavaly júliusban kellett volna befejeződniük.

Bár munkavégzés láthatóan már nem folyik a felújított konyhaépületben, még mindig nem működik. A kivitelező EB Hungary Invest Kft. nettó 1,2 milliárd forintos vállalkozói díjért végezte a felújítást, a késedelmi kötbér naponta hatmillió forint, de csak húsznapos időtartamra.

A Szabad Európa kereste a kórházat és az Országos Kórházi Főigazgatóságot, hogy megtudják, mennyire tartják szakszerűnek és higiénikusnak a hulladék ily módon történő tárolását, illetve mikor tervezik elszállíttatni, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

(forrás: Szabad Európa)
hirdetés

Könyveink