hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Segítséget kérnek a vízimentők

Felhívással fordult "a magyar gazdasági élet szereplőihez" a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, amely a nyár folyamán több mint kétszáz személynek nyújtott segítséget a Balaton mellett. 

Felhívás!

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata mindazok segítségét kéri, akik úgy gondolják, hogy munkánkra szükség van! Az Egyesület normatív állami támogatás nélkül, főleg pályázati pénzekből és adományokból finanszírozza működését. Ezek a keretek azonban nagyon szűkösek, így a szervezet működtetése szinte minden erőnket felemészti.

Ezért fordulunk segítségért mindazokhoz, akik látják, hogy munkánkkal emberéleteket mentünk, s a bajba jutott embereken segítünk. Csak az idei szezonban több mint kétszáz ember szorult valamilyen formában a segítségünkre. Becsülettel és nagy felelősséggel elvégzett munkájuknak köszönhetően a VMSZ vízimentői közkedvelt és elismert munkatársai lettek a Balatonnak.

Több száz fiatalnak, elsősorban egyetemistának és főiskolásnak biztosítunk nyaranta olyan munkalehetőséget, mely nagy felelősséggel és komoly fizikai és szellemi megterheléssel jár. Ezeknek a fiataloknak is köszönhető, hogy a VMSZ által felügyelt strandokon gyors és szakszerű segítséget kaphattak azok, akik valamilyen bajba kerültek. Több százra tehető a kisebb, horzsolásos, kagylóvágásos sérüléssel hozzánk fordulók száma, de a strandokon az idei szezonban hatvanszor kellett komolyabban beavatkoznunk. A kifordult vállal segítségre szoruló strandröplabdázótól, a víz alól kihúzott, és már fuldokló kétéves kislányig számos esetben bizonyították munkatársaink, hogy alkalmasak a munkájuk elvégzésére.

Mentőhajóink 2008 nyarán 240-szer indultak bevetésre. Ezek között sokszor a Vízirendészettel közösen a másodfokú viharjelzés miatt járőröztünk, s ellenőriztük, hogy nem maradt-e valaki a vízen. Közel ötven hajón és legénységén segítettünk, akik a kisebb nagyobb viharokban kerültek - sokszor közvetlen élet- veszélybe. Rohamcsoportunk és a búvárszolgálat is többször indult bevetésre, de szerencsére ez utóbbi kutató munkájára kevesebb szükség volt, mint egy évvel korábban.

Komoly hangsúlyt fektettünk idén a prevencióra. Lényegesen változtattunk a VMSZ külső kommunikációján. Talán ennek is köszönhető, hogy idén kevesebb áldozatot szedett a Balaton, mert talán többen figyeltek oda a biztonságos fürdőzéssel kapcsolatos tanácsainkra.

Ezt a munkát szeretnénk jövőre folytatni, s ennek a felelősségteljes munkának szeretnénk a korábbinál is biztosabb anyagi hátteret teremteni, ezért fordulunk a nyilvánossághoz. A nyári szezont sikerült “kihúznunk” a szűkös lehetőségekből, de szeptemberre az Egyesület kasszája szinte teljesen kiürült.

Ezért kérjük a magyar gazdasági élet szereplőit, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát, s az egyesület tevékenységét.



Tisztelettel:

Tar Mihály, kommunikációs igazgató, szóvívő

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

tel: +36 30 3830 100
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink