hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Rétvári: Nem érkeztek panaszok az új ügyeleti rendet bevezető megyékből

Azokból a vármegyékből, amelyek már csatlakoztak az új ügyeleti rendszerhez, nem érkeztek panaszok, jelentette ki Rétvári Bence az Országgyűlésben.

A simontornyai orvosi ügyeletről beszélt az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában Bencze János (Jobbik), aki azt tette szóvá, hogy a városban bezárják az orvosi ügyeletet, amely 19 ezer embert látott el és több térségen, illetve vármegyén ívelt át.

Elmondta, 2015-ben bezárt a térségben egy kis kórház és akkor az volt az ígéret, hogy lesz helyette ügyelet, most ez is megszűnik, a legközelebbi kórház pedig 65 kilométerre van. Szerinte vannak olyan ellátások, például a stroke, az embólia, az infarktus kezelése, amelyre a mentőszolgálat nem alkalmas. Azt kérte, találjanak megoldást arra, hogy az ügyelet továbbra is működhessenek.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, ahogy ezeken a településeken korábban is biztosított volt az ügyeleti ellátás, úgy a jövőben is biztosított lesz, csak sokkal jobb színvonalon. Hozzátette: azokból a vármegyékből, amelyek már csatlakoztak az új ügyeleti rendszerhez, nem érkeztek panaszok.

Közölte, megszűnt a korábbi széttagolt ügyeleti rendszer, az új ügyelet kis- és nagyvárosban, az ország nyugati és keleti részén, a szegényebb és gazdag településeken mindenkinek mindig elérhető. Hozzátette: az állam az új rendszerhez többleterőforrást ad, hogy ne az önkormányzatok pénzhiányától függjön az ellátás minősége.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés korábbi plenáris ülésén (MTI/Kovács Tamás)
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés korábbi plenáris ülésén (MTI/Kovács Tamás)

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink