hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Részletfizetési akciókat kínálnak a magánszolgáltatók

A finanszírozási források átrendeződéséről is beszélt Lancz Róbert, a Doktor24 csoport vezérigazgatója a VG-nek.

A tavalyinál szolidabban emelkednek a magánegészségügyi szolgáltatások díjai idén, miközben megjelentek a nagy értékű beavatkozásokra kínált részletfizetési és egyéb kedvezmények is. A Doktor24 csoport vezérigazgatója, Lancz Róbert a VG-nek arról is beszélt, hogy az elmúlt egy-másfél évben megnőtt az elhalasztott műtétek száma is, de nőtt a vállalati, biztosítói szerződéses csomagokból származó bevétel is.

Tavaly átlagosan 15 százalékkal emelték díjaikat a magánegészségügyi szolgáltatók, miután az ágazatban is markánsan jelentkezett a 2022 második felétől felgyorsult infláció és az energiaárak emelkedésének hatása. Az idén viszont már minden bizonnyal ennél kisebb mértékű árváltozást tapasztalnak majd a betegek – mondta Lancz Róbert. Mindenki sokkal költségérzékenyebbé vált, az árak az élet minden területén emelkedtek, ami a magánegészségügy forgalmában is éreztette hatását. Érdekes módon nem az összbetegszám csökkent, hanem a finanszírozási források rendeződtek át. Miközben megtorpant vagy csökkent a közvetlen lakossági igénybevétel a fekvőbeteg- és minimálisan a járóbeteg-ellátásban, addig dinamikusan nőtt a vállalati, biztosítói csomagokból származó bevétel.

Az elhalasztott, de elkerülhetetlen beavatkozások idén várhatóan megérkeznek a piacra, mert időközben a fogyasztóknál is beállt az újabb családi költségvetési egyensúly, ezért újra dinamikus növekedésre számíthatnak a magánegészségügyben.

Az újabb lendületet, a keresletet elsősorban a nagy értékű szolgáltatásoknál különböző akciókkal, fizetési könnyítésekkel igyekeznek a szolgáltatók fokozni.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink