hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Fejlesztések az oroszlányi szakorvosi rendelőben

Szeptember 30-án zárult az Oroszlányi Szakorvosi Intézet „A járóbeteg szakellátások színvonalának fejlesztése az Oroszlányi Szakorvosi Intézetben” elnevezésű EFOP-projektje.

A magas színvonalú betegellátás biztosításához a nagy betegforgalommal működő intézet szakrendelőjének földszinti épületrészén komplex felújítás és átépítés valósult meg a projekt keretében. A betegfogadó és felvételi rendszer informatikai (technikai) és személyi feltételei korábban túlterheltek voltak, a megnövekedett igények kielégítéséhez szükségszerűvé vált a bővítés és a korszerű betegváró- és fogadó rendszer létrehozása. Ennek a megvalósítását tartalmazta a fejlesztés a földszinti épületrész komplex felújításával és átépítésével. A betegfogadó tér átalakítása mellett több szakellátó helyiség kialakítása, korszerűsítése és átszervezése is megtörtént az épületben. A beruházás eredményeként egy 21. századi elvárásoknak megfelelő minőségű egészségügyi intézmény szolgálja az oroszlányi és környékbeli betegek gyógyulását.

A fejlesztés keretében jelentős orvos-szakmai eszközpark korszerűsítés is zajlott, melynek célja, hogy a folyamatos és intenzív használat miatt leromlott állapotú, régi berendezéseket, új, korszerű eszközök váltsák a gyógyításban és a diagnosztikában. Az eszközfejlesztéssel biztonságosabbá vált a betegellátás, az új készülékek biztosítják a kezelések folytonosságát, és növelik az ellátható betegek számát. Mindemellett az intézet mentesül a régi berendezések javításával járó költségektől és a javítási idő miatti kieséstől. Az új eszközök gazdaságosabb üzemeltetést is biztosítanak az intézet számára.

Az eszközbeszerzéssel érintett szakterületek:

  • röntgen diagnosztika,
  • szülészet-Nőgyógyászati szakrendelés,
  • gasztroenterológiai szakrendelés,
  • fül-orr-gégészeti szakrendelés,
  • szemészeti szakrendelés,
  • fizioterápia szakrendelés.

Néhány, a projekt keretében beszerzett eszközökből: ultrahangos készülék, nőgyógyászati vizsgálóágy, endoszkóp torony, tisztító-fertőtlenítő Uh berendezés, berafon készülék, hidroterápiás kezelő kádak, fangó-, parafin keverőüst, soft lézer.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

hirdetés

Könyveink