hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Pintér Sándorral egyeztetett a kamara (Frissítés: Részletes beszámoló)

A MOK elnökségének kezdeményezésére a mai napon egyeztetés  történt az ágazatért felelős miniszterrel és az ágazati felsővezetőkkel, közli honlapján az orvosi kamara.

Mint írják: "egyetértés volt abban, hogy folytatni kell az érdemi párbeszédet, hiszen a működő egészségügy és a betegbiztonság közös érdekünk.

Áttekintettük a MOK előzetesen megküldött javaslatait, az elmúlt időszak jogszabályi változásai következtében a kollégákat foglalkoztató kérdéseket, különösen az alapellátás, intézményi összevonások következményeit, a szakrendelők munkaidő szabályozását. Bizonyos problémafelvetéseinkre megnyugtató választ kaptunk, néhány esetben érdemben nem közeledtek az álláspontok, valamint egyes kérdések megvitatására  a két órás megbeszélésen nem került sor, így azokat írásban egyeztetjük a későbbiekben. Mindezekről részletesen beszámolunk tagjainknak. 

A Belügyminisztérium felkérésére a  Magyar Orvosi Kamara  javaslatokat dolgoz ki az egészségügyi minőségbiztosítás, az informatikai fejlesztések és a kórházi fertőzések visszaszorítása terén.

Ismét arra kértük a belügyi tárca képviselőit, hogy a jogalkotás, tervezés  során vegyék figyelembe az orvosok, egészségügyben dolgozók véleményét", közölte a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége.

 

Frissítés: 2023. 07. 25.

Részletes beszámolót tett közzé a kamara a BM-MOK tárgyalásról.

A teljes beszámoló innen letöltve olvasható.

 

cimkék

BM, mok
hirdetés

Könyveink