hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Otthon a kórház szélén

Sikerült újabb hármat felújítani, s úgy megnyitni a Tűzoltó utcai Gyermekklinika lakásaiból, ahol a beteg gyerekek családjait szokták elhelyezni – adja hírül a klinikai alapítvány közleménye.

A klinika melletti épületben található hat, egyenként 47m2-es lakás 1994-ben adományozás útján került az Őrzők Alapítvány tulajdonába. Ezeket a vidéki családok térítésmentesen használhatják, mialatt gyermeküket kezelik. Így a súlyosan beteg gyermekek nem szakadnak el szüleiktől, testvéreiktől, kezeléseiket családi körben, szorongásmentesen kaphatják meg. Az igényt mutatja, hogy csak tavaly 120 család költözött be, kik egy napra, kik három hónapra. 

A most átadott három lakás közül az elsőt a csecsemős és kisgyerekes családok, a másodikat a 3-7 éves gyerekeketet, a harmadikat pedig a kisiskolás és kamasz gyerekeket nevelő családok szükségeleteire szabták. A gyermekek életkorának megfelelően dekorálták és rendezték be a helyiségeket, így kiságy, etetőszék, kisgyermekágy, elektronikai eszközök, teljes konyhai felszerelés és tévé került lakásokba. Az alapítványa  másik két lakását már tavaly felújította, s még idén sort kerítenek a hatodikra is.

 

(forrás: Őrzők Alapítvány)
hirdetés

Könyveink