hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Orbán kiigazítása újabb egészségügyi adóemelést hozhat

Vannak még vitás kérdések, de nagyjából összeállt a költségvetést kiigazító csomag a soproni kihelyezett kormányülésen – tudta meg a hvg.hu helyszíni tudósítója. A kabinet a tartalékok további zárolásával és az egészségügyi ellátással kapcsolatos adóemelésekkel hozná egyensúlyba a büdzsét.

A javaslatcsomagot a kabinet a napokban a parlament elé terjeszti – tudta meg a hvg.hu a kormány kihelyezett soproni üléséről. A költségvetés módosításáról teljes hírzárlat van, és szokatlan módon az előzetes tervek szerint csütörtökön tart sajtótájékoztatót Matolcsy György a döntésekről.

Azt a korábbi értesülést, hogy a tartalék további emelését is fontolóra vették, egyik kormányzati forrás sem cáfolta, mint ahogyan azt az információnkat sem, hogy körülbelül 100-150 milliárd forintos kiigazításra van szükség. Bevételnövelő intézkedések biztosan lesznek. Csak olyan adóemelések jöhetnek szóba, amelyek az egészséggel kapcsolatosak. Így. mint többen megerősítették, fontolóra vette a kormány a jövedéki adó további emelését.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink