2024. április. 17., szerda - Rudolf.

Önkéntesek: központi iránymutatásra várnak az intézmények

Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének elnöke az önkéntesekről beszélt a 24.hu-nak.

Szijjártó László megyei elnök a 24.hu-nak azt mondta, először 10, aztán 19 fő vett részt a párórás képzésen, de a jelentkezők száma ennél sokkal több, nagyjából 300 volt. Ők az ország minden pontjáról jelentkeztek a felkészítésre. Már az is segítséget jelentene a kórházakban, ha az önkéntes szemmel tartaná az oxigént kapó koronavírusosakat, nem csúszott-e félre a maszkjuk.

Egy szakképzett ápolónak ezer dolga van, nem tudja mindig észrevenni, ha az egyik betegnél nem passzol pontosan a maszk, márpedig, ha csak 1–2 óra múlva veszi ezt észre, és ez a második vagy harmadik alkalommal fordul elő (ez pedig nem fikció ekkora hajtásban), akkor lehet, hogy már menthetetlen lesz a beteg” – mondta Szijjártó László. Szerinte az oltópontokon is szükség lenne az önkéntesek bevonására, ám sem ez, sem a kórházakba bevonás nem történt meg: az intézmények ugyan nem zárkóztak el a kiképzettek fogadásától, de szerinte félnek és központi iránymutatásra várnak, így egyelőre fogadták őket.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés