hirdetés
2024. október. 04., péntek - Ferenc.

OMSZ: az új ügyeleti rendszer jól működik Budapesten is

Az új ügyeleti rendszer 2024. október 1-jén elindult és jól működik Budapesten is, közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A főváros 18 ügyeleti telephelyén orvosok, mentőtisztek és diplomás APN szakemberek látják el a betegeket. Az első három napon Budapesten 259 beteget láttak el, közülük 59-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. 36 esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 150 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 73 beteghez kiküldtünk egy mobil ügyeleti egységet, így az otthonában kaphatta meg a szükséges ügyeleti ellátást, közölte az OMSZ.

Az ügyeletben ellátott betegek mindössze 14 százalékát (37 fő) kellett további ellátásra kórházba irányítani. Az átlagos betegforgalom egyik budapesti ellátóhelyen sem érte el az 1 beteg/óra értéket, vagyis hatórás (háziorvosi), illetve tízórás (éjszakai) ügyeleti időszakonként átlagosan mindössze 2-3 beteget kellett ellátásban részesíteni.

A 1830-as hívásfogadás Budapesten is zavartalan volt. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők.

(forrás: MTI-OS, OMSZ)

cimkék

Könyveink