hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

MOK: nincs érdemi egyeztetés!

Kemény hangvételű levelet küldött a Magyar Orvosi Kamara Pintér Sándor belügyminiszternek, írja a Portfolio. Felróják a tárcavezetőnek, hogy a kamarát nem vonták be érdemben az egészségügyi szolgálati jogviszony végrehajtási rendeleteinek kidolgozásába.

A MOK péntek este tette elérhetővé azt a levelet, amelyet csütörtökön küldött a kamara országos elnöksége Pintér Sándornak. A kamara emlékeztet arra, hogy a kormány azt kommunikálta szerdán, hogy a törvény és a végrehajtási rendeletek kidolgozásába bevonta és bevonja a kamarát. Az előbbit kénytelenek cáfolni és azért, hogy az utóbbi a valóságnak megfeleljen, valódi egyeztetéseket sürget a MOK.

Tudomásunk szerint a rendeletek nem kidolgozás alatt állnak, hanem már gyakorlatilag készen vannak, írta a kamara, amely azt kéri Pintér Sándortól, hogy írja meg e hét végéig az egyeztetések menetét, ahol érdemben járulhat hozzá a szervezet a törvény módosításához és a rendeletek kidolgozásához.

"A törvény hatályba lépésének időpontja már így is alig teszi lehetővé az érdemi konzultációt. Ugyanígy, a háziorvosi és fogorvosi alapellátást illetően is nagyfokú a bizonytalanság, a kollégák nem tudják, hogy milyen jövő vár rájuk. A kamara az eddigieket nem tekinti korrekt partneri együttműködésnek", idézi a levelet a Portfolio.

hirdetés

Könyveink