hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Mit üzennek az egészségügyi kádercserék?

Konkrét államtitkári tervek bemutatása híján most a vezetőcseréket kommentálják, s azokból igyekeznek az egészségügy sorsára nézve következtetéseket levonni a lapok, itt a HVG.hu-t és a Népszavát idézzük.

A kádercsere nem korlátozódik a felső régióra – jósolja a HVG.hu  –, hiszen jó néhány kórházban – majd három tucat helyen – jelenleg csak megbízott főigazgató, illetve gazdasági vezető dolgozik. Itt elvileg új pályázatok lesznek, ám nem biztos, hogy minden intézményben, mivel az államtitkár tervei szerint – amit a kormánynak még jóvá kell hagynia – a kisebb kórházak önállósága korlátozódik, s ezzel együtt a vezetői státuszai is megváltoznak.

Ugyanott idézik Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárnak az OEP élén történt változást magyarázó szavait: „A váltás valódi oka, hogy a főigazgató asszony jövő ősszel nyugdíjba menne, én viszont a választásokig hátralévő két és fél évben nem szeretnék menet közben vezetőt cserélni ezen a fontos poszton” – olvasható hvg.hu-n.

A Népszava viszont éppen erre reagál, amikor azt írja: „A magyarázat erősen sántít, hiszen éppen jövő őszre érhetne be egy most kiválasztott vezető felépítése, a költségvetés legnagyobb elkülönített kasszáját kezelő főigazgató rugalmasságáról pedig mi sem tanúskodik jobban, mint hogy több államtitkárral is zökkenőmentesen tudott együttműködni. Az Orbán-kormány régi kádereit ritkán teszik utcára úgy, hogy azt sem tudják, merre induljanak tovább, így annak a pletykának is lehet alapja, hogy az egykori kórházigazgató a Simicska Lajos egyik legfontosabb bizalmasának számító, szintén szolnoki Nyerges Zsolttal ápolt kapcsolata miatt bűnhődhet” – fejtik tovább a szálat a nepszava.hu-n.

 

(forrás: Népszava, hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink