hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Már jelölheti kollégáit az idei díjakra

Kilencedik alkalommal választják meg az év orvosát, az idei Astellas-díj pályázatának újdonsága, hogy külön szakmai kategóriát kaptak a sürgősségi ellátásban dolgozók.

Kapcsolódó cikkek

Már lehet jelölni a legkiválóbb és legemberségesebb hazai orvosok felkutatására és elismerésére létrehozott Év orvosa pályázat kilencedik évadának díjaira.

A közönségdíjra a betegek saját kezelőorvosaikat, illetve a gyógyulásuk során megismert osztályt jelölhetik. Szakmai jelölést pedig az egészségügyi intézmények, a gyógyító és ápoló tevékenységet folytató szervezetek, a kompetens civil szervezetek, az országos és regionális szakfelügyelő főorvosok, valamint a korábban szakmai Astellas-díjat nyert orvosok kezdeményezhetnek.

Idei újdonság, hogy szakmai jelölésre az alapellátás, az orvosi diagnosztika, a sebészeti jellegű területek, a konzervatív területek, a rehabilitáció és krónikus ellátás, valamint a klinikai gyermekgyógyászat mellett mostantól a (helyszíni és klinikai) sürgősségi ellátás területén is lehetőség nyílik.

Az Astellas-közönségdíj sorsáról - a közönségdíjas orvosokból álló zsűri értékelését követően - ezúttal is internetes közönségszavazás dönt, míg a szakmai díjakról a hazai orvosszakma kiválóságaiból álló bírálóbizottság tagjai határoznak. A folyamatról és a társult egyéb díjakról az evorvosa.astellasdij.hu-n találnak további részleteket.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink