hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Már a szentesi kórház is az SZTE részeként működik

Július elsejétől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) részeként működik tovább a szentesi kórház.

Rovó László rektor az integrációról tartott keddi sajtótájékoztatón azt mondta, az egyetem orvostudományi karának és klinikai központjának jogelődje azzal a céllal jött létre, hogy a dél-alföldi régió megyéi számára a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást nyújtsa. Hozzátette: ma már az SZTE az ország egyik legjobb egészségügyi intézménye.

A szentesi kórház integrációja fontos lépés Csongrád-Csanád vármegye egészségügyi ellátása hatékonyságának javítása érdekében. Így a betegellátás egységes koordináció alapján működik a vármegyében, közölte az orvosprofesszor. A integrációval lehetőség nyílik az ellátásszervezés és egyes műtéti tevékenységek racionalizálására, az egynapos beavatkozások arányának növelésére, valamint egyes szakmai tevékenységek átszervezésére, tudatta a rektor.

Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke kifejtette, a pandémia idején nagyon szoros összefogás alakult ki a vármegye egészségügyi intézményei között, és ez a mai napig fennmaradt. Az immár formalizált együttműködés célja a betegellátás biztonságának és színvonalának garantálása.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az itt élők számára a kórház sokkal többet jelent, mint bármely más intézmény a régióban. Az integráció, melyet hosszú egyeztetések előztek meg, biztonságot hoz a térség betegellátásában. Megnyugtató a környéken élők számára, hogy legkésőbb szeptembertől újraindul a szülészeti osztály január 1-jétől szünetelő működése, közölte a képviselő.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink