hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Már a bokrétánál tart a Petz

Májusban tarthatják a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szerkezetkésszé váló új épületének úgynevezett bokrétaünnepségét, a 11,3 milliárdos projekt 4 milliárdos eszközbeszerzési részére kiírt pályázat eredményét pedig napokon belül hirdethetik ki.

Tamás László János főigazgató főorvos az MTI-vel azt közölte, hogy a kivitelezés egyszerre több helyszínen folyik és ütemterv szerint halad. Jelenleg a 8,3 milliárd forintos beruházási költség csaknem ötödénél tartanak. Az új, emelt szintű szolgáltatást kínáló "hotelépületnek" - amelynek az alapkövét fél éve tették le - már az utolsó szintjét építik a szakemberek. (A 26 ezer négyzetméteres részlegben 460 ágyon kezelik majd a betegeket.)

Az intézmény történetének legnagyobb rekonstrukciója során már tavaly ősszel elkészült az "A" épület tetején lévő, éjjel-nappal használható helikopter-leszállópálya, amelynek az engedélyeztetési eljárása még tart, ezért azt a pilóták csak saját felelősségükre használhatják.

Március végén lezárultak a "B" épület felújítási munkálatai, mostanra az intenzív, a gyógyszerészeti és a radiológiai osztály teljesen megújult – közölte a 2013 májusában záró projekt állásáról szólva a főigazgató. Megjegyezte: az épületrészek három évtizeddel ezelőtti átadása óta azokon most végeztek először nagyfelújítást.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink