hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Létszámot bővítene a Győr megyei kórház

Tizenöt rezidensi és húsz ápolói állással bővítené dolgozói létszámát, valamint az idén mintegy száz közfoglalkoztatottat fogadna a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház – az erről szóló két előterjesztést pénteki ülésén tárgyalja a megyei közgyűlés.

Az egyik anyagban, amelyet Tamás László János, az intézmény mostani vezetője jegyez, az olvasható: a kórház gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében több alkalommal történt létszámcsökkentés az akkori főigazgató főorvos javaslata és kérése alapján. A kórház vezetője utalt arra is, hogy ma már közismert tény az egészségügyi dolgozók elvándorlása, ezért az intézmény biztonságos működéséhez a szaklétszám visszaállítása szükséges.

Mint hozzátette, abban a kivételes helyzetben van a győri kórház, hogy külföldi munkavállalás helyett számos végzős hallgató szeretne dolgozni náluk, de státusz hiányában nem tudják felvenni őket. Kitért arra: korábban körülbelül ugyanennyi üres orvosi státuszt szüntettek meg. Az ápolólétszám emelését azzal indokolta, hogy az évi tíznapnyi továbbképzés idejére szükséges a munkatársak pótlása.

Egy másik előterjesztés szerint a kórház az idén összesen 94 közfoglalkoztatott alkalmazásához kéri a megyei közgyűlés hozzájárulását. Augusztustól 24 segédmunkást, 14 adminisztrátort, 12 betanított munkást, valamint 4 betegszállítót négy-négy hónapra, további 20 segédmunkást két hónapra, októbertől pedig újabb 20-at három hónapra alkalmaznának. Ehhez a szükséges önrészt az intézmény biztosítaná.

(forrás: MTI)

Könyveink