hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Magyar abszurd: itt az orvos, hol az orvos?

Egyre abszurdabb fordulatokat hoz a háziorvos üldöztetése – írja a Népszabadság a hónapok óta húzódó tardi tragikomédiáról.

Az ÁNTSZ előbb megbízta a Tardról korábban elüldözött Keszthelyi Gyula háziorvost azzal, hogy helyettesítse önmagát, majd néhány órával később e határozatot visszavonta. Így a Népszabadság infromációi szerint pénteken rendelési időben egy asszisztens várta a tardi betegeket, aki aztán eldöntötte, kell-e értesítenie a beteg vizsgálata érdekében a Miskolctapolcán tartózkodó, dr. Kondrát Mónika orvost, aki a helyben lakó Keszthelyi Gyula helyett kapta a megbízást. A helyzet abszurditását fokozza, hogy Keszthelyi doktor féléve egy olyan etikai ügy miatt piszkálták ki a tardi praxisából, amelyben azóta a bíróság neki adott igazat.

A borsodi település képviselő-testülete tavaly októberben bontott szerződést Keszthelyi Gyulával. A legkisebb matyó falu háziorvosának szakmai képességeit ugyan a polgármester sem vitatja, de Keszthelyi-féle konfliktusokat, amelyek már az egészségügyi kormányzatot is elérték, nem bírta. Ezért aztán az orvosnak mennie kellett.

Keszthelyi Gyula akkor vált országosan is ismertté, amikor négy évvel ezelőtt bejelentette, hogy nem adja be ingyen a térítésmentes (állami) influenzavakcinát. Aztán közérdekű adat eltitkolása miatt följelentette a Magyar Orvosi Kamarát, mert a köztestület a törvényben előírt adatokat – közöttük Éger István elnöki tiszteletdíját – nem tette közzé a honlapján. Majd nem volt hajlandó elvégezni a halottvizsgálatot egy a legeltetés közben hirtelen elhunyt egykori betegén, mondván: miután ő kezelte, másnak kell megállapítania a halál okát. Végül a képviselő-testületnél az szakította el a cérnát", hogy a halottvizsgálat körül zajló vitát a háziorvos a honlapján is közzétette. – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink