hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Leváltással torolná meg Hende a Horn-ügyet

A honvédelmi miniszter állítólag a háziorvosát szeretné az Egészségügyi Központ élén látni - írja az ATV honlapja.

A választások után honvédelmi miniszterré emelkedő Hende Csaba hivatalba lépése után szinte nyomban kinyilvánította, hogy azonnal meneszti a tárca felügyelete alatt tevékenykedő Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) vezetőjét, Szilvásy Istvánt. És valóban, június elsejei hatállyal az egykori titokminiszter, Szilvásy György testvérének ki kellett ürítenie a BM Központi Kórház, a Központi Honvédkórház, a MÁV Kórház és az Országos Gyógyintézeti Központ összegyúrásából létrejött egészségügyi gigaintézmény főigazgatói szobáját. Ám amilyen gyorsan fújt takarodót Hende az előző kormány emberének, ugyanolyan tempóban nem találja az ÁEK új főigazgatóját.

Idestova több mint fél éve megbízott főigazgató kommandírozza az Egészségügyi Központot – Grósz Andor személyében. Az orvos ezredest egyébként a szakma teljes mértékben elfogadja, vezette a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Repülő- és Űrorvosi Tanszékét, igazgatóként irányította a Magyar Honvédség kecskeméti repülőkórházát, majd az ÁEK főigazgató-helyettese lett.  Szakmai berkekben Szilvásy menesztése óta azt rebesgetik, hogy az ÁEK-ot Bedros Róbert veheti át, és úgy tűnik, a pletykának politikai alapja is van.

Az atv.hu azonban több forrásból úgy tudja: nem ő Hende Csaba favoritja. A rossz nyelvek szerint a honvédelmi miniszter háziorvosát szeretné az ÁEK élén látni. Ennél azonban a jelenlegi status quo is elfogadhatóbb az érintettek számmára, ám az atv.hu információi szerint ez az állapot nem marad fenn sokáig, ugyanis a tárcavezető levenni készül Grószt a megbízott főigazgatói posztról, akit azzal vádol, hogy ő szivárogtatta ki a meglehetősen pikáns politikai felhangú történetet Horn Gyuláról és Orbán Viktorról.

A teljes cikket az ATV oldalán olvashatja.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink