hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Látogatási tilalom országszerte

Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat – derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtöki adataiból.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) több fekvőbetegosztályán részleges látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől. A tilalom kiterjed a belgyógyászati klinika intenzív és hematológiai osztályára, valamint az aneszteziológiai, a szívgyógyászati, az idegsebészeti és a gyermekgyógyászati klinika intenzív osztályára. Ugyancsak részleges tilalom van érvényben a gyermekklinika onkohematológiai osztályán és PIC-részlegén, a szülészeti klinika újszülött osztályán és NIC-részlegén, valamint a sebészeti klinika szervtranszplantációs osztályán. Megjegyezték: a tilalom alól kivételt képez a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő; szülés esetén a szülő nő által meghatározott személy, valamint a súlyos állapotú beteg melletti hozzátartozó. Védőfelszerelés – orr-szájmaszk és védőruha – használata, illetve a kézfertőtlenítés kötelező, egy beteget egyszerre csak egy ember látogathat. Szintén Baranya megyében a szigetvári kórházban teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől.

Az ÁNTSZ adatai szerint Budapesten szerdától tilos a látogatás a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, valamint a szülészeti részlegen.

Továbbra is látogatási tilalom van a fővárosi Bethesda Gyermekkórház fekvőbeteg-ellátó osztályain; minden beteg gyermek mellett egy állandó kísérő tartózkodhat, más látogató nem léphet be az osztályokra. Szintén tilos a látogatás a Semmelweis Egyetem (SE) Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának minden osztályán, az SE I.-es számú gyermekgyógyászatán a klinikai intenzív és a neonatális intenzív osztályon, továbbá az SE szív- és érgyógyászati klinikájának szakspecifikus intenzív osztályán, az invazív kardiológiai és az egynapos kardiológiai osztályon, a szívsebészeti részlegen és az érsebészeti részlegeken, továbbá a transzplantációs intenzív aneszteziológiai és intenzív terápiás klinika városmajori részlegén.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében csütörtök reggeltől a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban tilos a látogatás. A szolnoki Hetényi Géza kórház-rendelőintézetben továbbra sem látogatható a szülészet-nőgyógyászat, a csecsemő- és gyermekosztály, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály.

Heves megyében szerdától van látogatási tilalom Hatvanban, az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet intenzív osztályán, a csecsemő és gyermekgyógyászati osztályon (köztük az újszülött osztályon, továbbá a szülészet és nőgyógyászati osztályon. Továbbra is érvényes a látogatási tilalom Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és Dunaújvárosban, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet minden osztályán. Szintén tilos a látogatás az alcsútdobozi Hársfalevél, a csákvári Platán és a kincsesbányai Florena ápolási intézetben, valamint a Magyarországi Református Egyház ráckeresztúri drogterápiás otthonában.

Győr-Moson-Sopron megyében a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a kardiológiai, neurológiai osztályokon valamint a kardiológia, neurológia, belgyógyászat szubintenzív őrzőn tilos a látogatás. Veszprém megyében a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztályán és a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház szülészeti osztályán, az onkológiai centrumban és a központi intenzív osztályon van érvényben látogatási tilalom. Tilos a látogatás a Vas megyei Markusovszky kórház celldömölki telephelyének fekvőbeteg-ellátó osztályain is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink