hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Kistérségi járóbeteg-szakellátó központ Vámospércsen

Várhatóan augusztus elején adják át, és a próbaüzem után előreláthatólag 2012. őszétől várja a betegeket a járóbeteg-szakellátó központ Vámospércsen.

Csaknem egymilliárd forint támogatást kapott a Vámospércs - Kistérségi Egészségügyi Szakellátó Nonprofit Kft. a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ létrehozására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A mintegy 1500 négyzetméter alapterületű teljesen akadálymentesített létesítmény kivitelezési munkálatai befejeződtek. Az egészségügyi intézetben orvosi rendelők, kezelő helyiségek, tornaterem, gyerekváró, öltözők, és nyolc ágyas nappali kórházat alakítottak ki. Az épület használatbavételi engedélyezési eljárása megkezdődött, a parkoló forgalomba helyezése, a lift üzembe helyezése, és a tűzvédelmi rendszer átadása is megtörtént az elmúlt napokban.

Megérkeztek az intézmény működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges orvostechnikai eszközök (röntgen berendezés, ultrahang vizsgáló - készülékek, EKG készülékek, kézi műszerek, betegfigyelő monitorok, röntgen leletező, mágnes-terápiás-, vákumterápiás-, kombinált elektroterápiás készülékek, elektromos masszázságy, motoros térd- és könyökmozgató, vizsgálószékek, vizsgálóasztalok, binokuláris mikroszkóp, fül, orr, gégészeti kezelőegység, rectoscop, gipszelő kocsi és asztal, defibrillátor … stb) valamint korszerű számítástechnikai eszközök, berendezések – közli a többi közt az eszaon.hu.

hirdetés

Könyveink