hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Kincses Gyula nem indul a november 25-i választáson

Nem indul újra a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöki posztjáért Kincses Gyula a november 25-i tisztújításon, jelentette be a MOK Facebook oldalán.

 
"Kedves Kollégák!
 
Bő négy éve az Újratervezés csoport hívására hagytam fel a nyugdíjas élettel, hogy közösen kezdjük el a Kamara megújítását, újraélesztését. Alapvetően céljaink az alábbiak voltak:
- A hivatás presztízsének megfelelő bér elérése,
- a hálapénz betiltása,
- a Kamara társadalmi presztízsének, súlyának, ismertségének helyreállítása,
- a Kamara belső működésének korszerűsítése, átalakítása.
 
A két legfontosabb célkitűzést teljesítettük, és a MOK-ot kihoztuk az árnyékból, a közélet és az egészségpolitika ismert és elismert szereplőjévé tettük.
 
A szervezeti átalakításban is értünk el eredményeket, de egyrészt ez a munka koránt sincs kész, másrészt a kötelező tagság eltörlése mélyrehatóbb és felgyorsított változásokat követel. Mindenkinek köszönöm azt, hogy szakmai életemet ezzel a szép küldetéssel zárhatom, és bár az elnökség tagjai egységesen maradásra akartak bírni, nem indulok a november 25.-i választáson.
 
Úgy gondolom, hogy a Kamara következő éveiben a folytonosságot biztosító, de új, dinamikus, a tagokhoz közebb élő elnökre van szükség. Olyan elnöknek kell folytatni az eddigi munkát, aki
- megújítva, az új helyzethez adaptálva viszi tovább az elmúlt négy év munkáját,
- akire az árnyéka sem vetül a politikai kötődésnek,
- magas szintű orvos-szakmai ismeretekkel rendelkezik,
- a kollégák között él, személyes tapasztalásokból ismeri a tagok gondjait, problémáit.
 
Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt négy évben akár támogatóan, akár kritikájával hozzájárult ennek a ciklusnak az eredményeihez. Én visszatérek a nyugdíjas életbe, de ha az új elnökség igényli szakmai segítségemet, akkor örömmel teszem azt. Vigyázzatok a Kamarára!
 
Kincses Gyula"

(forrás: Facebook)

cimkék

hirdetés

Könyveink