hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Keleten a helyzet ígéretes

Délkelet-Ázsia igen gyorsan növekvő betegbiztosítási piacát mutatja be a Roland Berger tanácsadó cég tanulmánya alapján az eski.hu.

Az egészségügyi szolgáltatások iránti igény e térségben rendkívül gyorsan növekszik. A teljes egészségügyi kiadás 1998 és 2010 között több mint megkétszereződött és 2010-ben már elérte a 68 milliárd dollárt, de további erőteljes növekedése prognosztizált. Az egy főre jutó egészségügyi kiadás a régióban 2010-ben 115 dollár körül alakult. A teljes egészségügyi kiadáson belül a magánbiztosításra fordított kiadások aránya 4 százalék, ami 2020-ig elérheti a 6 százalékot. A fenti változásokat elsősorban a lakosságszám folyamatos emelkedése, az egészségügyi költségek meredek és - ami a legfontosabb - az egy főre jutó egészségügyi szolgáltatások fogyasztásának növekedése okozza.

A térség betegbiztosítási szektora általánosságban jó lehetőségeket kínál. Az egészségügyi piac fejlettsége jelentős eltéréseket mutat Délkelet-Ázsiában. Kambodzsa, Laosz és Mianmar még egy korai fejlődési szakaszban jár, míg a lakosság számára Indonéziában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken már elérhetők az alapvető egészségügyi szolgáltatások. Malajzia és Thaiföld a fejlődést tekintve előrehaladottabb állapotában van és jelenleg magasabb színvonalú ellátás nyújtására fókuszál. Szingapúr piaca a legfejlettebbolvasható az eski.hu összefoglalójában.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])

cimkék

Könyveink