hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére, a miniszter azonnali hatállyal felfüggesztette az egynapos ellátásokat.

Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali  felfüggesztéséről, közölte az Emmi.

A miniszter korábban,  a járvány kedvező  alakulásának köszönhetően, 2021. február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment. Az egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért. A miniszter ezen rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született, közli a szaktárca..

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink