hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Jótékonysági Bach-koncert a Csodalámpáért

Jótékonysági koncertet ad a Jubileumi Eötvös Kórus szombaton Budapesten, a városligeti Fasori Református Templomban a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány javára.

Az "Öregdiákok" műsorában Bach d-moll toccata és fúga, valamint az Ich hatte viel Bekümmernis kantáta hangzik el. Közreműködik Nagy László Adrián orgonaművész, szólót énekel Ligeti Orsolya szoprán, Tóth Olivér tenor és Benda György basszus. A zenei est vezére Balassa Ildikó karnagy. A koncert ingyenes, a helyszínen kapott adományokból pedig újabb gyermekálmok teljesülhetnek – közölte a Csodalámpa Alapítvány.

Szeretettel várnak mindenkit 2012.04.21-én 19 órai kezdettel a városligeti Fasori Református Templomba (VII. Városligeti fasor 7.).

A Csodalámpa Alapítvány 8 éves működése alatt már több mint 1700, életet veszélyeztető – egyebek mellett daganatos, leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos gyerek vágyát valósította meg önkéntesei és támogatói segítségével.

A gyerekek általában játékokat és számítástechnikai eszközöket kérnek, ez utóbbiakkal tudják tartani a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. De közülük többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni, például Eurodisney-be, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek: kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba ülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni. Legutóbb egy nagylány a pápánál járt, egy kisfiú pedig Farkas Bertalannal találkozhatott. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből, ez pedig segíthet nekik legyőzni a betegségüket.

Az eddig teljesített összesen 1740 kívánság mindegyikéről képes beszámoló olvasható a www.csodalampa.hu oldalon. 


(forrás: MTI, Csodalámpa)
hirdetés

Könyveink