hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Jó példát is állított a kórházfenntartó a hitelezői elé

A Roche Magyarország Kft. úgy döntött, hogy elengedi a kórházi tartozás utáni késedelmi kamatot, amely döntést a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásának tekinti – tudatta a a kórházfenntartó az MTI-vel.

Megkezdődött a kórházi konszolidációs szerződések aláírása a legnagyobb beszállítókkal - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a távirati irodával. A közlés szerint már hétfőn megkezdődött a szerződések aláírása a kórházak és a kórházi beszállítók között, kedden a Heim Pál Gyermekkórház és a Roche Magyarország Kft. vezetői kötöttek szerződést. A Roche Magyarország Kft. úgy döntött, hogy elengedi a kórházi tartozás utáni késedelmi kamatot, amely döntést a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásának tekinti az ÁEKK.

A dokumentumban emlékeztettek: az ÁEEK sikeresen megállapodott a legnagyobb beszállítókkal, és jelenleg a megállapodás keretei szerinti szerződések aláírása történik a kórházak és a beszállítók között.  A szerződések megkötése után a megállapodásokban rögzített összegeket - több mint 20 milliárd forint összértékben - még májusban átutalják.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink