hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Már a mentőövet kérik a beszállítók (FRISSÍTVE: Orbán Viktort is kérték...)

Az orvostechnikai eszközök forgalmazói azt szeretnék, hogy ha a kormány továbbra is az intézményrendszer átalakításához köti a konszolidációt, akkor nyújtson legalább gyorssegélyt a cégeknek – írja a VG.hu.

Sem a szaktárca, sem a kórházfenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem kereste meg a kórházi adósságok rendezése ügyében a beszállító cégeket, illetve szövetségeket – erősített meg a lapnak korábbi kijelentését az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Ehgyébként sem Rásky László, sem a lap által megkérdezett cégek vezetői nem értik, miért köti a kormány múltban elvégzett szolgáltatások, teljesített szállítások ellenértékének kifizetését egy jövőbeni átalakításhoz, amely ráadásul egyre húzódik, miután a kormány még mindig nem tárgyalta meg a róla szóló előterjesztést. Ez azért is aggályos, mert már hosszú ideje a működőképesség határán egyensúlyoz számos orvostechnikai, képalkotó diagnosztikai és egészségügyi informatikai beszállító kis- és középvállalkozás – olvasható a „Magyar tulajdonú kkv-k léte forog veszélyben” című írásban.

 

FRISSÍTÉS (2015.04.15. 11:02):
Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) levélben fordult Orbán Viktorhoz: azt kérik, hogy tegyen lépéseket a helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésére. Sürgetésüket azzal indokolják, hogy minden nap 150 millió forinttal emelkedik a kórházak adóssága.
Levelükben négy javaslatot is tesznek, egyebek mellett megismételve azt a kívánságukat, hogy a lejárt kintlévőségeiket beszámíthassák a közterheikbe, vagy közvetlenül érvényesíthessék az OEP-pel szemben.
A szövetségek közleményét innen tölthetik le.

 

(forrás: vg.hu, MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink