hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Egészségpolitika

Járóbeteg-szakellátó központ épül Polgáron

Nyolc település összefogásával, s csaknem egymilliárd forintos uniós támogatással járóbeteg-szakellátó központ épül a hajdú-bihari Polgáron; a beruházás alapkövét Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára és Tóth József (MSZP), a város polgármestere helyezte el szerdán.
A fejlesztésben részt vevő nyolc település – Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita és Újtikos – önkormányzata a beruházás megvalósítására és a szakellátó központ üzemeltetésére létrehozta a PÉTEGISZ Nonprofit Zrt.-t – mondta az alapkőletételkor Tóth József.
 
Hozzátette: a szakrendelő 2011 elejétől heti 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órában biztosítja majd a térség mintegy 22 ezer lakosának szakellátását.
 
Vojnik Mária elmondta: a fejlesztés elsődleges célja, hogy a szakellátás közel legyen térségben élőkhöz. Olyan szolgáltatást nyújtanak majd, amellyel a betegek a lakhelyükhöz közel a legkorszerűbb, legmagasabb szintű ellátásban részesülnek. A korszerű egészségügyi ellátást jól felszerelt diagnosztikai háttér, számos csúcsminőségű berendezés fogja segíti – tette hozzá az államtitkár.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink