hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Itt az egészségügyi szűrőbusz

A járművel bárhová eljuttathatók a legmodernebb orvosdiagnosztikai szolgáltatások, így csökkenhet az területi ellátási különbség, írja az Autó-Motor.

Kapcsolódó cikkek

A győri-mosonmagyaróvári Kravtex-Kühne Csoport a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) megrendelésére 10 darab speciális egészségügyi szűrőbuszt gyárt. A magyar fejlesztésű, Credo Econell Medic típusú szűrőbuszban két vizsgálóközpont, WC, beépített konyha, recepció, és komfortos utazószegmens is kialakításra került, így az a felszerelésekkel együtt a szakszemélyzetet is „házhoz viszi”.

Az ötletes belső elrendezés a hasznos alapterület csökkentése nélkül is körülbelül 1000 liter össztérfogatú tárolórendszer kialakítását tette lehetővé. A zárható, és menet közben kinyílás ellen biztosított szekrények elhelyezése mind a vizsgálati-, mind a személyzet kényelmi szempontjainak megfelel. A Credo Econell Medic alapvető orvosi funkciója a nőgyógyászati rákszűrés (méhnyakrák szűrése), amely természetesen más vizsgálatokkal is kiegészíthető. Az autóbusz csúcskategóriájú nőgyógyászati vizsgálószékkel és a vizsgálat elvégzéséhez szükséges berendezésekkel is fel van szerelve. A jármű egyik komoly újdonsága, hogy a busz első részében zajló nőgyógyászati szűrővizsgálattal párhuzamosan a busz hátsó részében található orvosi helyiségben további vizsgálatok és konzultáció végezhető, például testösszetétel-vizsgálat (Inbody készülékkel), kilégzési CO mérés (kilégzési CO mérővel), dohányzásról leszokás támogatása, szájüregi szűrés, anyajegyszűrés (dermatoszkóppal) és melanoma kockázatcsökkentő tanácsadás, vérnyomás mérés (automata vérnyomásmérővel), többféle szaktanácsadás (pl. diabétesz- és életmód-tanácsadás, a reprodukciós egészséget, a felelősségteljes szexuális magatartást, a várandósságot támogató prevenciós tájékoztatás).

Bővebben, képekkel az Autó-Motor portálon.

(forrás: Autó-Motor)
hirdetés

Könyveink