hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Igazuk lehet, pénzük már kevésbé

A magyarországi forgalmazóval és az egészségügyi szolgáltatóval szemben is érvényesíthetik kárigényüket azok a nők, akiknek orvosi helyett ipari szilikonnal töltött mellimplantátumot ültettek be – írja az atv.hu.

Az egyik itthon folyó perben eljáró ügyvédet is megszólaltatta az ATV Start című műsora. Pongrácz Krisztina ott elmondta, az érintettek perelhetik forgalmazót, amely itthon a termékfelelősségi szabályok alapján gyártónak minősül, s a termék forgalomba helyezését követő tíz éven belül köteles felelősséget vállalni az esetleges károkért. Probléma azonban, hogy nyilatkozatai szerint a magyar forgalmazó is csődközeli helyzetben van, így kérdés, hogy a megítélt kártérítéseket ki fogja majd kifizetni az érintetteknek.

A hibás teljesítés szabályai értelmében a beültetést végző egészségügyi intézmények is perelhetők, hiszen nem csupán műtéti szolgáltatást nyújtottak, hanem egyúttal értékesítették is az implantátumokat. Ez esetben viszont a kárigény érvényesítésének a beültetést követő legfeljebb három éven belül kellene meg történnie, márpedig ezeket a beavatkozásokat sok nő esetében még 2005-2006-ban végezték – magyarázta az ügyvéd.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink