hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Ficzere Andrea újabb rohamra számít a kórházakban

A Magyar Kórházszövetség szerint az intézmények felkészültek a szűrésre érkezők fogadására. Az InfoRádiónak Ficzere Andrea nyilatkozott.

A diagnosztikai egységek felkészültek a szűrővizsgálatok újraindítására, és azok a járó- és fekvőbeteg részlegek is be tudnak kapcsolódni, ahol a Covid-ellátás nem jelent különösen nagy terhet – mondta el az InfoRádiónak Ficzere Andrea.

A Magyar Kórházszövetség elnöke hozzátette, értelemszerűen az elektív ellátások beindítása fokozatosan kell hogy történjen, hiszen megfelelő kapacitásokkal kell rendelkezniük az esetleges covidos vagy poszt-Covid tünetekkel jelentkező betegek vizsgálatára és kezelésére is.

Arról, hogy milyen ütemben fognak beérkezni a betegek, a kórházszövetség elnöke egyelőre nem tudott nyilatkozni, de biztosra veszi, hogy valamennyi idő el fog telni, mire hasonló érdeklődés lesz, mint a pandémia előtt.

Ficzere Andrea megjegyezte: sok olyan beteg van, aki alig várta, hogy a járvány elmúljon, és elkezdődjön az ellátása, ezért ez hosszabb időt fog igénybe venni. Ezért fontos, hogy majd a kórházakban lévő kapacitásokat most erre fordítsák.

A kórházszövetség elnöke szerint az orvosok már nagyon várják, hogy eredeti szakterületükön dolgozhassanak. Ugyanakkor komoly tanulsággal szolgálhatott az elmúlt egy év, miután az érintettek beleláthattak a többi szakma munkájába. Csapatot alkottak és közösen dolgoztak egy ügyért, emiatt megértőbbek lesznek egymás iránt, és gördülékenyebbé válhat a betegellátás az intézményeken belül.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink