hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Fenntartható Fejlődési Tanács: kevés a pénz az egészségügyre

Elvándorlás, romló egészségügy, gyengülő oktatás. Címszavakban így foglalta össze a HírTV a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács első jelentését, amelyet nemrég terjesztettek a parlament elé.

Sötét jövőkép olvasható ki a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentéséből, amelyet a közeljövőben tárgyal a parlament: az egészségügyre kevés a pénz, az oktatás színvonala pedig folyamatosan romlikszól a HírTV beszámolója.
 
A fenntartható fejlődés keretstratégia környezeti, társadalmi és gazdasági keretrendszerben gondolkodik, a fenntarthatósági rendszer harmadik eleme a gazdaság, tehát a gazdaság van az emberért és közösségért, ha úgy tetszik, társadalomért az országért, és nem fordítva – fejtette ki Bencsik János, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja.
 
A jelentés szerint a közbeszerzésekben gyakori a kartellezés, azaz a pályázók egyeztetnek egymással, mielőtt árajánlatot tesznek. A dokumentum szerint az egészségügyben kevés a pénz, a közoktatás színvonala pedig az uniós átlag alatti. A jelentést a következő hetekben tárgyalja az Országgyűlés, Szabó Marcel, az Ombudsmani Hivatal jövő nemzedékek szószólója szerint rendkívül fontos, hogy a jelentésben megfogalmazott prognózisokat kellően komolyan vegyék.
(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink