hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Egészségpolitika

Energia nélkül marad az egri és a gyöngyösi kórház?

A Dalkia Energia Zrt. közleménye

A Dalkia Energia Zrt. másfél éves szerződéses kapcsolatot követően mérlegeli a további együttműködés lehetőségét a Hospinvest Zrt-vel. A tárgyalások sikertelensége esetén Eger és Gyöngyös városok kórházainak energiaellátása kétségessé válhat. A Dalkia Energia Zrt. hosszú ideje keresi a megoldást a több százmillió Ft értékű Hospinvest tartozás kezelésére, a tárgyalások egyelőre sajnos eredménytelenek.

A Dalkia Energia Zrt. az egri Markoth Ferenc Kórház és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház energetikai üzemeltetése kapcsán áll szerződéses viszonyban a Hospinvest-csoporttal. A Hospinvest Zrt. folyamatos pénzügyi nehézségei oly mértékű kintlévőséghez vezettek, hogy ma a Dalkia Energia Zrt., a bankok után a Hospinvest legnagyobb hitelezője. A több hónapra visszanyúló, heti rendszerességgel ismétlődő tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, a Hospinvest Zrt. részéről nem történt megoldást segítő előrelépés. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a Hospinvest Zrt. jelenleg csődvédelem alatt áll.
A Dalkia Energia Zrt. nem engedheti meg, hogy a szerződés állományában lévő további, több mint 60 egészségügyi intézmény biztonságos energetikai ellátása veszélybe kerüljön, ezért amennyiben a következő hetek tárgyalásai sem vezetnek eredményre, a Dalkia Energia Zrt. a két érintett kórház energetikai ellátását kénytelen lesz felfüggeszteni.
A hosszú hónapok óta húzódó tárgyalások során a Dalkia Energia Zrt. végig arra törekedett, hogy a tarthatatlan pénzügyi helyzet a lakosság zavartalan ellátása mellett rendeződjön, és a kórházak működése folyamatosan biztosított maradjon.

OTS-Hírvonal

cimkék

Könyveink