hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Endoszkópiai fejlesztés Szegeden

A projekt a Széchenyi 2020 programban, 299,98 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00053 azonosítószámú projekt eredményeként a gasztroenterológiai endoszkópos műszer- és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették a Szegedi Tudományegyetem SZAKK Belgyógyászati Klinikán. A projektben közel 229,37 millió forint értékben szerezték be a szükséges eszközöket: videogastroscopokat, videocolonoscopokat, illetve az ezekhez szükséges vizsgálati kiegészítőket és IT-berendezéseket, valamint az eszközök sterilitási elvárásoknak megfelelő tisztítását végző endoszkópmosó berendezéseket.

A projekt során infrastruktúra-fejlesztés is történt az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika Kálvária sugárút 57. szám alatti telephelyén: az „A” épület 1. emeletén járóbeteg szakellátást szolgáló endoszkópos laborokat alakítottak ki közel 57,31 millió forint értékben. A felújítás során 230 m2 területen alakítottak ki a szakmai minimumfeltételeknek megfelelő, korszerű gasztroszkópos ambulanciát és kolonoszkópos ambulanciát, a hozzá tartozó eszközmosó helyiségekkel, betegváróval és mosdókkal, a mozgássérültek számára akadálymentesített mosdóval.

A fejlesztéseknek köszönhetően azok a vizsgálatok, amelyeket eddig fekvőbeteg-ellátásban valósítottak meg, ezentúl járóbeteg ellátási formában történhetnek, csökkentve a kórházban töltött időt, illetve a lehetséges szövődmények kialakulásának kockázatát.

A fejlesztésekről a https://u-szeged.hu/pmi/futo-projektjeink/szechenyi-2020 oldalon olvashatnak további részleteket.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink