hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Egészségpolitika

Elkezdődhet a sürgősségi osztály fejlesztése a szentesi kórházban

Sikeres pályázat nyomán elkezdődhet a szentesi Dr. Bugyi István Kórház sürgősségi osztályának 530 millió forint költségvetésű fejlesztése, a beruházásra 476 millió forint uniós támogatást nyert a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat – adta hírül a megyei önkormányzat.  
Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök elmondta, a fejlesztéshez szükséges 62 millió forintnyi önerőt a megyei önkormányzat biztosítja. Az elnök hozzátette: a nyertes pályázat az egyik feltétele a szentesi kórházban tervezett struktúraátalakítással kapcsolatos több mint 3 milliárd forintos fejlesztésnek – olvasható a közleményben.
 
A projekt fő célja a sürgősségi ellátás kapacitásának növelése, felszereltségének javítása, sürgősségi gyermekambulancia és helikopter-leszállóhely kialakítása. A fejlesztések között új épületszárny létesítése, műszer és technológia beszerzése, illetve a szakembergárda képzése, bővítése is szerepel.
 
„A kórházban ma működő sürgősségi osztályt eredetileg 50 ezer lakos ellátására tervezték, ám az ennél közel kétszer, sőt, bizonyos szakterületeken majd háromszor több lakos ellátásáért felelős. A fejlesztés végrehajtása után a szentesi és csongrádi kistérségben élők is nagyobb biztonságban érezhetik magukat” – írta az önkormányzat.
 
MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink