hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Élet a MOB alatt

S. O. S.! – ez a segélykiáltás fogadja azokat, akik rákattintanak a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) honlapjára – írja a Népszabadság.

A kétségbeesés oka: az idei állami büdzsében – az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkárságának, illetve a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a támogatási keretében – nem szerepel a transzplantált sportolók krakkói Európa-bajnoksága.

– Jelen állás szerint a magyar csapat nem fog tudni részt venni az év legrangosabb világversenyén – közölte a lappal Berente Judit, a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európai Sportszövetsége elnöke, aki egyben az MSZSZ alelnöke is. – Ez különösen fájó lenne azok után, hogy a magyar szervátültetett csapat tavaly a durbani világjátékokon az országok pontversenyében a negyedik helyen végzett, 38 arany-, 19 ezüst- és 26 bronzérmet szerezve. A dél-afrikai és az idén januárban rendezett téli világversenyre összesen még 31 millió forintos támogatást kaptunk az államtól, idén csupán alig több mint tízmillióra lenne szükségünk, hogy ott lehessünk Krakkóban - idézi a lap.

Berente Judit elmondta, az állami támogatással a sporttörvény két évvel ezelőtti módosításáig nem volt komoly probléma. Minden megváltozott, amint mindenkit betereltek a MOB szárnyai aláolvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink