hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Eladta orvosi szoftveres cégét Szlávik János

Két évtized után vált meg egy orvosi informatikai szegmensben tevékenykedő cégétől Szlávik János, szúrta ki a cégkivonatban az Mfor.

A budapesti székhelyű MDD 2002 Kft.-t 2002. augusztusában alapította Szlávik János a Hepár Kft.-jén keresztül. A 3 millió forintos törzstőkével rendelkező cég főtevékenysége adatfeldolgozás, web-hoszting szoltáltatás, a cég honlapja szerint egész konkrétan az alábbi tevékenységről ismerheti az MDD-t a szakma.

"Az MDD 2002 Kft. (...) gyógyszerészeti- és orvosi adatbázisok, valamint szakértői rendszerek fejlesztésével. Szolgáltatási palettánkhoz tartozik a gyógyszeradatbázisok fejlesztése, egyedülálló egészségügyi informatikai rendszerek, valamint orvosi programok értékesítése. Néhány szolgáltatásunk teljesen egyedülálló az orvos informatikai szegmensben."

A társaságnak egészen 2022. március végéig két tulajdonosa volt:

    • a Szlávik tulajdonában lévő Hepár Kft.-nek volt 90,67 százalékos részesedése,
    • Jáki György 9,33 százalékkal rendelkezett.

2022. március 30-án azonban Szlávik János úgy döntött, teljesen kiszáll a cégből, a közel 91 százalékos tulajdonrészének zömét pedig egy másik orvosnak, Makara Mihálynak adja el, egy kisebb hányadot pedig Jáki György vett meg.

A cégbíróságra benyújtott dokumentumok alapján az új tulajdonosi struktúra úgy néz ki, hogy Makara Mihály 90 százalékban tulajdonosa az MDD-nek, Jáki Györgynek pedig 10 százaléka van. Szlávik az ügyvezetői posztjáról is lemondott, helyét az új tulajdonos, Makara Mihály foglalta el, írja az Mfor.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink